Geschilderd door Thérèse

Het portret in pastelkrijt van Leen, de aanleiding van deze zoektocht, is in 1905 geschilderd door Thérèse Schwartze (1851-1918), een bekende Amsterdamse portretschilderes.
Ze heeft een aantal familieleden, waaronder dus Leen, geschilderd. Het merendeel van deze schilderijen bevindt zich in privé-collecties.

Lees “Geschilderd door Thérèse” verder

Huldeboek voor Wout

Dit gedenkboek geeft een fraai inkijkje in het leven van mijn overgrootmoeder Wout. In totaal zijn 130 pagina’s gevuld met bijdragen van familie, vrienden en kennissen. Van nietszeggende teksten tot onleesbare krabbels, van zeer informatieve tot zeer persoonlijke Lees “Huldeboek voor Wout” verder

Wie zijn dat op de foto?

Foto’s zonder informatie. De bezitter van de foto weet natuurlijk wanneer hij genomen is en wie er op staan. Laat staan dat hij het nodig vond er uitleg of namen bij te zetten. (Mijn oma Marietje heeft dat trouwens voor een aantal foto’s wel gedaan, wat me enorm heeft geholpen).

Lees “Wie zijn dat op de foto?” verder

Van het een kwam het ander ….

Wat begon als het enkel achterhalen van nazaten om te polsen of ze dit schilderij uit 1905 wilden overnemen, is uitgegroeid tot deze uitgebreide speurtocht. Want deze dame, Magdalena van Tienhoven van den Bogaard – Leen, ging me steeds meer intrigeren.

Leen was een jongere zus van mijn overgrootmoeder Wout.
Maar zonder nazaten en (nog niet gevonden) maatschappelijke
Lees “Van het een kwam het ander ….” verder